SHUTR Masterclasses op de Professional Imaging

→ Op de komende Professional Imaging-beurs in de Loods te Nijkerk, organiseert ons premium fotoplatform SHUTR.photo vijf Masterclasses op zaterdag 12 maart en zondag 13 maart. Ze zijn bedoeld voor fotografen die hun fotografie naar een hoger niveau willen brengen. Als je enige basiskennis van camerabediening hebt, kun je al deelnemen. De Masterclasses duren twee uur en zitten boordevol met praktische tips. De fotografen die ze geven zijn meesters op hun vakgebied. Ze zijn geselecteerd op basis van hun prachtige beelden en de manier waarop zij hun onmisbare instructies kunnen overbrengen.

Schrijf je snel in, want er is maar beperkt plaats. Bovendien ontvang je bij inschrijving gratis toegang tot de beurs.

Extra!: De prijs in inclusief toegangskaart t.w.v. €10,- voor de Professional Imaging beurs. Deze kun je ophalen bij de incheckbalie van de SHUTR Masterclass.

www.reshiftstore.nl/masterclass

daandevos
Esthetische Macrofotografie – Daan de Vos
Zaterdag 12 maart 10-12 uur. Prijs: € 59,-
aanmelden → meer informatie

De macrofoto’s van Daan de Vos blinken uit door smaak en esthetiek. Deze macro-masterclass geeft je een kijkje in zijn fotografische keuken. Daan geeft aan de hand van foto’s uitleg hoe een macrolens het beste te gebruiken is, wat deze kan maar ook hoe er ‘gespeeld’ kan worden met compositie en licht. Daarnaast deelt hij in deze masterclass zijn tips en trucs zodat iedereen kan toewerken naar mooie aansprekende macrofoto’s.
martinvanlokven
Fotografisch kijken – Martin van Lokven
Zaterdag 12 maart 15-17 uur. Prijs: € 59,-
aanmelden → meer informatie
Overal liggen de mooiste foto’s voor het oprapen. Het gaat erom ze te herkennen en te weten hoe je ze het beste kunt vastleggen. Kijken met het oog van de fotograaf, is wat professioneel fotograaf Martin van Lokven – auteur en fotograaf van het boek ‘Heb jij die gemaakt? Digitale fotografie op reis’ je graag wil leren in deze masterclass.
In de masterclass komen aan de orde gulden snede, compositie, licht, scherptediepte, perspectief en sluitertijd. Verder komen aan bod: creatieve technieken zoals panning, gebruik van lange sluitertijd en gebruik van beweging tijdens de opname.
Naast onmisbare tips over uitrusting, fotoapparatuur, tassen en accessoires, worden deze onderwerpen behandeld:

  • Wat is de kracht van zwart-wit en wanneer is het toepasbaar?
  • Hoe belangrijk is kennis van je onderwerp?
  • Hoe bereidt je een opdracht voor?
  • Wat kun je leren van de dagelijkse dingen om je heen? Hoe leer je kijken als een fotograaf?

harmendejong

Portretfotografie voor magazines – Harmen de Jong
Zondag 13 maart 10-12 uur. Prijs: € 59,-
aanmelden → meer informatie

Wat is een portretfoto? Licht, techniek, moment, maar vooral: communicatie. Een portret is een ontmoeting, jij als fotograaf ontmoet degene die op de foto gaat. Portretfotografie is een beeldverslag daarvan. Het hogere doel is de foto, de rest is eigenlijk van ondergeschikt belang.
Deze Masterclass gaat over techniek, locatie, maar vooral over communicatie met je model, en over communicatie -via de foto- met je publiek. Een goede portretfoto, hoe maak je die? Ik ga je leren hoe je met weinig technische hulpbronnen tot een goed portret kan komen. Ik gebruik vaak maar één lampje! Je leert om op alle mogelijke locaties de mogelijkheden die er zijn goed te gebruiken, te letten op bestaand licht, je lichtbronnen goed toe te passen en te communiceren met, en via je onderwerp. Want de foto is het doel, de ontmoeting is slechts het moment.

johanvandewatering
Landschap- en macro dicht bij huis – 
Johan van de Watering
Zondag 13 maart 12:30-14:30 uur. Prijs: € 59,-
aanmelden → meer informatie

Het gras aan de overkant lijkt altijd groener……fotografen reizen wat af op jacht naar de meest bijzondere soorten of unieke locaties met als resultaat meer van hetzelfde. En dit terwijl er dichtbij huis prachtige mogelijkheden liggen om fotografisch gezien mee aan de slag te gaan. Doordat je daar meestal in je eentje aan het werk bent is het resultaat ook nog eens vaak origineler. Johan van de Watering laat in deze masterclass zien hoe hij in een gebied met een straal van 25 km rondom zijn woning de kansen benut om prachtige abstracte, landschap- of macrofoto’s te maken. Vaak zijn het locaties waar je in eerste instantie niet aan zou denken of die je zou vermijden, oftewel ‘transformeer je beperkingen om in mogelijkheden’! Investeren in jezelf, je visie en je eigen omgeving loont en is een prachtige manier om je te onderscheiden. Laat je overtuigen door de beelden en het verhaal van Johan.

lauravink


Het maximale uit reisfotografie – 
Laura Vink
Zondag 13 maart 15-17 uur. Prijs: € 59,-
aanmelden → meer informatie

In de Masterclass Reisfotografie bespreekt Laura Vink van Vink Academy uitgebreid de uitdagingen van reisfotografie en de verschillende soorten fotografie waar je op reis mee te maken kunt krijgen. Ze vertelt de verhalen achter haar eigen reisfoto’s en hoe deze tot stand zijn gekomen. Naast de nodige uitleg voor tijdens de reis leer je over de voorbereiding en geeft ze praktische tips hoe je je camera en apparatuur veilig houdt. Uiteraard komt ook aan bod wat te doen met alle foto’s als je weer thuis bent, zoals het organiseren, selecteren en bewerken.
Meer dan 90 procent van de Nederlanders fotografeert op reis. Maakt dit van iedereen dan ook een reisfotograaf? Zeker niet. Het is zelfs een veelgemaakte denkfout dat je met een goede camera en een tropische bestemming automatisch thuiskomt met mooie plaatjes. In de praktijk blijkt er veel meer bij te komen dan alleen op het knopje drukken. Omdat reisfotografie een grote veelzijdigheid kent, is het belangrijk dat je als fotograaf bekend bent met de verschillende soorten fotografie. Een landschapsfoto maken pak je immers op een andere manier aan dan een straatportret. Bovendien ben je vaak maar kort op een bepaalde bestemming en heb je niet altijd de kans om morgen even terug te gaan. Hoe haal je het maximale uit je reisfotografie?