Het was een goede traditie om in september naar het noorden van het land te gaan voor het Fotofestival Noorderlicht. In de loop der jaren zijn er steeds meer fotofestivals bijgekomen, waarvan er veel ook in september plaatsvinden zoals Unseen. Om voor een betere spreiding te zorgen heeft Noorderlicht besloten het festival met ingang van dit jaar in mei te starten. De eerste editie van de Noorderlicht fotomanifestatie start op 22 mei en duurt tot en met 3 juli in het Museum Belvédère in Heerenveen.

Het thema van dit jaar is Arena en gaat in op de sporen die mensen achter hebben gelaten in het landschap. Waar de mens het landschap gebruikt, verandert het. In het landschap zijn als een soort sentimenten de veranderingen te zien. De verhalen die het landschap vertellen worden getoond tijdens Arena, dat het eerste deel is van een meerjarige projectcyclus.

noorderlicht.com/fotomanifestatie