Tussen 15 september en 19 oktober wordt het werk van de Belgische fotografe Klaartje Lambrechts (1976) tentoongesteld in de eyeLoco gallery in Antwerpen. In haar serie ReWound staat een scherp contrast centraal: aan de ene kant bevinden haar modellen zich in een serene ruimte, aan de andere kant zijn ze duidelijk kwetsbaar en in een staat van onrust.

© Klaartje Lambrechts
© Klaartje Lambrechts

Naar eigen zeggen kijkt de fotografe terug op de momenten ‘waarop het leven haperde en stokte.’ De werken uit de serie zijn in een witte ruimte gemaakt, waardoor het model en de pijn die zij theatraal uitbeeldt alle aandacht opeist. Het afstandelijke karakter van het porceleinen model en de vreedzame omgeving staan in schril contrast met de beschadiging die heeft plaatsgevonden.

Achter de zorgvuldig gestileerde foto’s gaan veel vragen schuil. Wat zeggen mijn verwondingen over mij? Ben ik mijn pijn? Of, zoals de fotografe zelf stelt: “Zijn wij de balans van onze schade en successen?” De haarfijne composities verraden daarnaast een drang om het verleden te willen controleren.

Fotografe Klaartje Lambrechts studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. In 2011 won ze de ‘Weekend Knack Award’ en ze exposeert haar werk in heel Europa.

© Klaartje Lambrechts
© Klaartje Lambrechts

De serie ReWound is te bekijken van donderdag 15 september tot en met zondag 9 oktober. EyeLoco Gallery (de brouwerstraat 5, 2600 Antwerpen) is op donderdag en vrijdag geopend van 18:00 tot 21:00 en op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00. Op 15 september vind tevens de vernissage plaats.