Het in Utrecht gevestigde Fotodok op is zoek naar nieuw leiderschap. De nieuwe ‘artistiek ondernemer’ zal een brug moeten slaan tussen artistiek en zakelijk leiderschap.

© Fotodok
© Fotodok

Fotodok is sinds haar oprichting in 2008 uitgegroeid tot een vooraanstaand platform voor documentaire fotografie. Via tentoonstellingen, lezingen en workshops draagt de organisatie bij aan visuele geletterdheid en het maatschappelijk debat. Intussen hebben zowel de gemeente Utrecht en verschillende fondsen Fotodok omarmt en ook het bedrijfsleven begint steeds meer te zien in samenwerkingen, schrijft de organisatie op haar website.

Fotodok nodigt iedereen uit om te solliciteren, maar de veeleisende functie zal niet voor iedereen weggelegd zijn. De nieuwe leiding zal namelijk een flinke klus voor zijn of haar kiezen krijgen. Voor 2017 liggen de plannen al op tafel, die hoeven alleen uitgevoerd te worden. Daarnaast ligt er een meerjarenplan klaar dat loopt tot het jaar 2020. Aan de ‘artistiek ondernemer’ om die plannen te beoordelen, eventueel aan te passen en uit te voeren op basis van de eigen artistieke visie en een langetermijnplan. Een dynamische functie, maar ook een flinke uitdaging.

Klik hier voor de volledige vacature. Kandidaten hebben tot 7 oktober om te solliciteren. Naast personen mogen ook teams, organisaties of andere instellingen een gooi doen naar het leiderschap.