FOTODOK organiseert op zondag 23 oktober de vierde editie van de Dag van de Fotografie. Op deze dag komen fotografen en andere professionals op het gebied van fotografie bijeen om hun kennis, ervaringen en interesses te delen. Te gast zijn onder andere fotograaf Henk Wildschut, Sterre Sprengers (De Correspondent), fotograaf Peter de Krom en coach Eva Kaldenbach en later deze week maakt de organisatie nieuwe namen bekend. Ook is er een rondleiding door de FOTODOK tentoonstelling ‘Belief, on the Move.’

Henk Wildschut

De Dag van de Fotografie is een dagvullend programma van voor iedereen met interesse in de fotografie en storytelling. Gedurende deze dag kun je deelnemen aan een divers programma met lezingen, hands-on workshops en interviews. Waar vind je de inspiratie voor een verhaal? Welke fotografische keuzes maak je om het verhaal visueel te maken? En als het verhaal is gevormd, hoe en waar presenteer je het dan?

De dag begint in Het Utrechts Archief met een openingssessie met fotograaf Henk Wildschut die meer vertelt over zijn manier van werken. Hij wordt geïnterviewd door Sterre Sprengers van de Correspondent en presentator van De Donkere Kamer. Uiteraard ter sprake komen zijn foto’s van het vluchtelingenkamp bij Calais. Al sinds 2005 legt hij de vluchtelingensituatie in deze havenstad vast. Nu zeer actueel, maar jarenlang hadden maar weinigen interesse in dit verhaal. Hoe ga je dan toch door? Eerder dit jaar was waren diverse foto’s uit zijn Calais serie te zien in FOAM en in de tentoonstelling Belief, on the Move, is te zien hoe de bewoners van het vluchtelingenkamp hun geloof belijden.

beeld-jorrit

Peter Krom

Ook te gast is fotograaf Peter de Krom. Hij weet in zijn werk vaak de poëtische schoonheid van het alledaagse te vinden en legt deze met humor vast. Hij won al drie Zilveren Camera’s, diverse andere prijzen en wordt met grote regelmaat gepubliceerd in Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Houd voor nieuws rondom het programma ook in de gaten via hun Facebook event