In november is het tijd voor het Nature Talks Photo Festival in het Congrescentrum Reehorst in Ede. Twee dagen lang staan natuurfotografie, -film en -beleving centraal.

Russia, Wrangel Island,
Foto © Sergey Gorshkov

Nature Talks Photo Festival is een nieuw festival voor natuurfotografen, -filmers en -liefhebbers.  Internationale topfotografen die in het hoofdprogramma van het festival zullen voorkomen zijn onder andere Steve Winter, Brian Skerry, Will Burrard Lucas en Diego Lopez. Ook uit Nederland en België zullen verschillende topfotografen aanwezig zijn, zoals Adri de Visser, Han Bouwmeester, Hennie van Heerden en David Pattyn.

nature3

Foto © Steve Winter

Er wordt naast het hoofdprogramma nog veel meer georganiseerd gedurende het festival. Zo is er een soort ‘Collegetour’/’Ted Talk’, een programma met lezingen, masterclasses, workshops, exposities, een diner,  fotografencafé en de grootste fotobeurs in de Benelux op het gebied van natuur. Naast fotografie zal er ook film aanwezig zijn. Zo zullen er op beide dagen verschillende natuurfilms worden getoond, zoals ‘De nieuwe wildernis’ en ‘De levende rivier’.

Ook kunnen aanwezigen deelnemen aan de Nature Talks Photo Contest, met veel verschillende categorieën. Daarnaast wordt er voor het eerst de bijzondere Fred Hazelhoff Award uitgereikt aan de fotograaf die het meest indrukwekkende portfolio laat zien.

An adult Southern Right Whale, (Eubalaena australis) encounters a diver on the sandy sea bottom at a depth of 22-meters off the Auckland Islands, New Zealand (sub Antarctic islands). I traveled to the Auckland Islands in hopes of photographing a truly pristine population of Right Whales. I was working on a story about these animals and had spent the previous year photographing the beleagured North Atlantic Right Whales of which only about 350 remain and most of which are scarred from entanglements with fishing gear or from ship strikes. Many of these Southern Rights in the Auckland Islands had never seen humans before in the water and were highly curious. Swimming along the ocean bottom with a 14-meter long, 70-ton whale was the single most incredible animal encounter I have had.

Foto © Brian Skerry

Nature Talks wordt gehouden in Congres Centrum Reehorst te Ede op 12 en 13 november 2016. Ede ligt centraal in Nederland en is gemakkelijk te bereiken met de auto of openbaar vervoer (station op 5 min. lopen)

Kijk voor meer informatie op de website van Nature Talks Photo Festival en de Nature Talks Photo Contest