Hans Withoos (1962) is een bevlogen fotograaf met een grote passie voor mode en styling. Zijn autonome werk kenmerkt zich door fantasierijke beelden met een verfijnde esthetiek. Voor zijn nieuwste serie foto’s ‘Withoos meets Withoos‘ heeft hij stillevens en stadsgezichten van de 17e eeuwse kunstschilder Matthias Withoos samengevoegd met eigentijdse beelden.

hans-withoos-landscape-hunting-scene hans-withoos-view-on-amersfoort

Niet verwonderlijk, want Matthias Withoos (1627-1703) is verre familie van Hans Withoos. Als schilder geniet hij bekendheid om zijn italianiserende landschappen en stadsgezichten. Door schilderijen te combineren met fotografie brengt Hans Withoos stillevens tot leven. Beelden zijn laag over laag opgebouwd. Met bloemen, vogels en modellen hebben de oorspronkelijke werken een heel nieuw en kleurrijk verhaal gekregen.

hans-withoos-mos-crested-bird
hans-withoos-stillife-with-butterflies

Withoos meets Withoos
Tot 7 januari
Eduard Planting Gallery, Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam
Woensdag t/m zaterdag, 13.00 – 18.00 uur
www.eduardplanting.com