Herman Selleslags (1938) is een van de bekendste fotografen van België. In 2015 schonk hij zijn archief en dat van zijn vader Rik aan het FoMu. In een halve eeuw tijd heeft Selleslags een magistraal fotoarchief opgebouwd. Honderdduizenden foto’s, glasplaten, dia’s, negatieven, persprints, agenda’s, contactvellen en camera’s verhuizen naar de depots van het museum en deze talrijke archiefdozen staan letterlijk en figuurlijk centraal in de tentoonstelling ‘Selleslags pakt uit.’

194310-marollen-2-kopie-5
cover_schoepen_klein_retouche
fomu-roker-daflon-sigare001

De tentoonstelling toont de diversiteit van Rik en Herman Selleslags’ oeuvre: van reportages voor HUMO, familiealbums en productfotografie voor de Grand Bazar tot straatfotografie, foto’s van Joodse huwelijken, de winter in 1943 en de wateroverlast in 1953. Ook iconische en minder bekende beelden die Herman Selleslags maakte van The Beatles, The Rolling Stones en van zijn vriend Julien Schoenaerts worden uit de archiefdozen gehaald. Curatoren Tamara Berghmans en Joachim Naudts bieden de bezoeker zo een blik achter de schermen én een eerste inkijk op de rijkdom van deze aanwinst.

herman-sherman-selleslag002-15
mc-cartney_20-1
thebeatles_1968_p-401-3contact-9

Selleslags pakt uit
Tot 22 juni
FoMu, Waalsekaai 47, Antwerpen
Dinsdag t/m zondag, 10.00 – 18.00 uur
www.fotomuseum.be