Feest! Slingers en vlaggen, acrobaten en fanfare, blinkende medailles en oranje, blauwe of rood-geel gekleurde petten en banieren: Europa is een even bonte als vrolijke verzameling van parade’s, optochten, feesten en herdenkingen. Ieder dorp, iedere stad, regio of land heeft een manier gevonden om de lokale of nationale eigenheid voor het voetlicht te brengen en te vieren. Dat mag en dat kan door de ongekend lange periode van relatieve vrede die Europa sinds 1945 heeft gekend, en doordat de democratie als regeringsvorm in alle landen de basis vormt. Wij zijn vrij. Dit voorjaar laat het Nederlands Fotomuseum zien dat fotografen als Nico Bick en Otto Snoek met hun werk positief kunnen bijdragen aan het debat over Europa. In de vaak benauwende discussies over de toekomst van Europa kunnen zij ons aansporen om toch eerst eens goed te kijken voordat we oordelen. Zij kunnen onze blik verruimen. Europa. What Else? daagt daarmee de bezoeker uit om zijn visie op Europa te verbreden.

EU 017 1 Parijs, publiek 1 kopie
Frankrijk, Parijs, Fête nationale, 14 juli © Otto Snoek
EU 096 8 Potsdam, acrobaten 1 kopie
Duitsland, Potsdam, Tag der Deutschen Einheit, 3 oktober © Otto Snoek
EU 199 8 Rome, fontein 1 kopie
Italië, Rome, na afloop voetbalwedstrijd Italië – Frankrijk, 9 juli 2006 © Otto Snoek
EU 1030 7 Oslo, toeschouwers 20 kopie
Noorwegen, Oslo, Grunnlovsdag, 17 mei © Otto Snoek
EU 1067 3 Skopje, met vlaggen 2 kopie
Macedonië, Skopje, Den na nezavisnosta, 8 september © Otto Snoe

Europa – What Else?
Tot 7 mei
Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, Rotterdam
Dinsdag t/m vrijdag, 10.00 – 17.00 uur, weekend vanaf 11.00 uur