De tentoonstelling Through the Eyes of Others in Museum Jan van der Togt is de eerste museale overzichtstentoonstelling van kunstfotograaf Micky Hoogendijk en biedt een overzicht van portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen.

Hoogendijk kreeg in 2009 van haar moeder een camera. Vanaf die tijd is ze een continue zoektocht gestart naar mensen en culturen met een bijzonder verhaal. Een zoektocht naar vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn.

Door te kijken door de ogen van een ander ontstaat een sfeer waarin uitwisseling van kennis en ervaring kan plaatsvinden. Aan het werk van Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag dat uitmondt in een explosie van ideeën. Terugkerende thema’s zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie.

Haar krachtige, iconische foto’s zetten de kijker aan het denken; zeker bij de mystieke beelden onder water. Hoogendijk (1970) is afkomstig uit een kunstfamilie en ontwikkelde al vroeg een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek.

Micky Hoogendijk – Through the Eyes of Others
Tot 9 juli
Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, Amstelveen
Dinsdag t/m zondag, 11.00 – 17.00 uur