Sinds haar jeugd is Inta Nahapetjan (1988) gefascineerd door mensen met bijzondere passies en talenten. Ze groeide op in Estland en raakte via haar moeder -professioneel sopraan- ondergedompeld in het artiestenmilieu. In plaats van kinderseries op tv zag zij talloze concerten, theater- en balletvoorstellingen.

Daar observeerde zij de magische gedaantewisselingen binnen de kunsten. Acteurs, kunstenaars, dansers en artiesten staan daarom regelmatig voor haar camera. Ze fotografeerde Anatole Babenko van Het Nationale Ballet en prima ballerina Jurgita Dronina en diverse acteurs als Tygo Gernandt, Horace Cohen, Teun Kuilboer, Sebastiaan Labrie en Victoria Koblenko.

Nahapetjan volgt haar muzen intensief, kruipt onder de huid en doorvoelt de uitzonderlijke karakters van haar modellen. Deze zoektocht naar vrijgevochten persoonlijkheden valt samen met haar verlangen naar schoonheid, sensualiteit en esthetiek. Nahapetjan is recentelijk cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Inta Nahapetjan – The Velvet Bird
Het huis ‘De Gecroonde Raep’, Oudezijds Voorburgwal 57, Amsterdam
Bezichtingen op afspraak