Adam Jeppesen (1978) zoekt met zijn werk naar verstilling in het desolate landschap en de fysieke overgave van de kunstenaar aan de elementen. Zijn tentoonstelling Out of Camp bestaat uit vijf series van de Deense kunstenaar: Folded (2014-heden), Scatter (2014-2016), Ghosts (2013-2014), Parts (2011-2014) en XCopy (2011-2012). De werken in Foam zijn het resultaat van een zonderlinge 487-daagse reis van de Noordpool naar Antarctica.

De beelden van afgelegen en onbegaanbare landschappen ademen een sfeer van verstilling, bezinning en contemplatie. Behalve een zoektocht naar spiritualiteit – die wordt gevonden in afzondering – gaat het werk van Jeppesen ook over de materialiteit en vergankelijkheid van de foto als object. Beschadigingen en fysieke sporen van de reis zijn zichtbaar in het oppervlak. Belangrijk in het werk van Jeppesen is zijn analoge en ambachtelijke werkwijze.

Zijn foto’s komen voort uit fysieke uitdaging en experimentele afdruktechnieken. De fotograaf was in het verleden lang op zoek naar de perfecte print, maar zag gaandeweg af van dit principe en begon te werken met goedkope afdruktechnieken en massaproductie.

Adam Jeppesen  – Out of Camp
Tot 27 augustus
Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam
Dagelijks, 10.00 – 18.00 uur, donderdag / vrijdag tot 21.00 uur