Kijk een gouden langoer in de ogen, waan je onder water tussen zeekatten en bewonder nog ruim 100 prachtige natuurfoto’s op de Wildlife Photographer of the Year tentoonstelling in Naturalis. Sinds 1965 organiseert het Natural History Museum in Londen de Wildlife Photographer of the Year Competition. Natuurfotografen, jong en oud, van over de hele wereld dingen mee naar de titel. Waar ze in 1965 zo’n 500 inzendingen ontvingen zijn dat er nu ruim 50.000.Iedereen kan zich aanmelden.
Zowel professionele- als amateurfotografen uit ruim 95 verschillende landen hebben dat dit jaar gedaan. In de fototentoonstelling zie je finalisten en de winnaars van deze competitie. Je ontdekt niet alleen de schoonheid van de natuur, ook leer je het verhaal achter de foto’s kennen. Bij de fototentoonstelling organiseert Naturalis ook diverse workshops en activiteiten om beter te leren kijken naar de natuur. Volwassenen krijgen tips om betere natuurfoto’s te maken met hun smartphone of spiegelreflex.
Wildlife Photographer of the Year
Tot 10 september
Naturalis, Vondellaan 55, Leiden
Dagelijks, 10.00 – 17.00 uur