Afgelopen vrijdag vond de tweede SHUTR.salon plaats in Foam, georganiseerd door onze vrienden van SHUTR.photo in samenwerking met Olympus. Net als de eerste editie die plaatsvond in juli stond ook deze tweede editie in het teken van de zoektocht naar het nieuwe Olympus Featured Talent.

Olympus Shutr.salon

Er is een overweldigend groot aantal foto’s ingestuurd. Bezoekers van de SHUTR.salon konden hun foto’s laten beoordelen door de jury of één van de Olympus Visionaries. Daarnaast was er de mogelijkheid om een lezing van Govert de Roos bij te wonen, de fototentoonstellingen in het museum te bekijken en de nieuwste Olympus apparatuur uit te proberen tijdens de Touch & Try in het Foam Café.

Nog 5 nominaties

Aan het einde van de avond vond de bekendmaking van de winnaars plaats in het Foam Café. Iedereen die zijn foto’s heeft ingestuurd of heeft laten beoordelen door de jury of één van de Olympus Visionaries deed mee aan de strijd om de hoofdprijs. De spanning onder de aanwezigen steeg zodra de jury binnenkwam. Na alle inzendingen bekeken en besproken te hebben maakte de jury de laatste vijf genomineerden bekend, die samen met de vijf genomineerden van de eerste editie naar voren werden geroepen. Hieronder zie je de foto’s van de laatste vijf in willekeurige volgorde.

Els van Bosbeke

Wim Ensie

Ahmed el Ainouni

Evely Duis

Gaby Zwaan

En de winnaar is…

Tot slot was het tijd voor de bekendmaking van de winnaar van de hoofdprijs. Dit is geworden: Stijn Doors van Reginar Photography! Het door hem gewonnen prijzenpakket bestond uit een Olympus OM-D E-M1 Mark II met M.Zuiko ED 12-40mm f2.8 PRO, een portfolio in SHUTR.photo en kans om aan het einde van het jaar wellicht toegevoegd te worden tot het exclusieve Olympus Visionary platform.

Daarnaast maakte de jury als verrassing nog een tweede en een derde prijs bekend. Beide krijgen een jaarabonnement op het SHUTR.photo magazine. De tweede prijs is gewonnen door Els van Bosbeke, en de derde prijs door Evely Duis. Iedereen bedankt voor het insturen van de prachtige foto’s en voor jullie aanwezigheid tijdens de SHUTR.salons!

V.l.n.r: Evely Duis (3e prijs), Robert Theunissen (jury), Stijn Doors (winnaar), Cheyne Croes (jury), Brendan de Clercq (jury), Els van Bosbeke (2e prijs).

Wil jij ook een keer een fotografie-evenement bijwonen van Zoom.nl, SHUTR.photo of een van haar partners? Houd dan onze website, facebookpagina en nieuwsbrief in de gaten, en mis het niet!