Vorige week zondagmiddag vond alweer de derde SHUTR.salon plaats in kunstenaarsdorp Bergen. Een select gezelschap van zo’n 50 personen was op uitnodiging van SHUTR.photo en Panasonic naar landgoed Het Hof gekomen.

 

Buiten op het terrein waren nog een aantal grote doeken met foto’s uit de expositie van Sasha de Boer te bewonderen, en binnen in het landhuis was het knus. De kerstversiering hing al en de openhaarden brandden. De genodigden hadden al gauw de ruimte gevonden waar de nieuwste Panasonic LUMIX G9 camera’s klaarlagen voor de presentatie en de Touch & Try. “Mogen we alvast even kijken?” Dit enthousiasme van de bezoekers was een goed voorteken voor de rest van de middag.

Na het welkomstwoord werden de genodigden in drie groepen verdeeld. Deze groepen rouleerden langs drie verschillende programmaonderdelen met de thema’s ‘inspireren’, ‘leren’ en ‘informeren’.

Inspireren

Panasonic ambassadeur Daimon Xanthopoulos gaf een lezing over zijn werk als visual storyteller. Hij nam de luisteraars mee langs verschillende projecten die hij gedaan heeft en vertelde welke apparatuur hij daarbij graag meeneemt. Dit werd ondersteund met prachtige beelden van de betreffende projecten.

Leren

De genodigden hadden van tevoren foto’s ingezonden voor de portfolio reviews. Deze werden op een groot TV scherm getoond en besproken door SHUTR.photo hoofdredacteur Robert Theunissen en fotograaf Richard Terborg. Dit gebeurde voor de hele groep, waardoor iedereen mee kon leren van de commentaren op ieders foto’s. Eén van de tips die naar voren kwam: bekijk thuis je foto’s ook eens op de TV of druk ze af. Dan kijk je er weer heel anders tegenaan waardoor je soms ineens dingen ziet die je op je computer over het hoofd gezien hebt.

Informeren

Het thema ‘informeren’ werd ingevuld met een productpresentatie en ’touch & try’ van de High-End LUMIX G9 camera van Panasonic. Na een korte introductie over de mogelijkheden van deze nieuwe camera mochten de genodigden er als een van de eerste fotografen in Nederland mee aan de slag. De één ging binnen aan de slag, en anderen gingen naar buiten om foto’s te maken van de mooie omgeving. Ook werden er volop vragen gesteld. Want zo’n nieuwe camera is altijd even wennen.

Winnaar portfolio reviews

Aan het einde van de middag werd er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat, en werd de winnaar van de portfolio previews bekendgemaakt: Marloes van Antwerpen. Zij heeft een publicatie in SHUTR.photo magazine gewonnen. Hieronder ziet u de winnende foto.

Marloes van Antwerpen

Wil jij ook een keer een fotografie-evenement bijwonen van Zoom.nl, SHUTR.photo of een van onze partners? Houd dan onze website, facebookpagina en nieuwsbrief in de gaten, en mis het niet!